De ce scad criptomonedele

Ți-e teamă pentru investiția ta pentru că prețurile au luat-o la vale?
De ce scad criptomonede? De ce scade prețul Bitcoin-ului?

În acest video îți voi explica toatele motivele pentru care prețul criptomonedelor scade, indiferent de momentul în care mă urmărești. La final vei înțelege că această scădere este motiv de bucurie și nu unul de panică.

Cei mai bogați investitori din lume se bucură când prețul investițiilor scade pentru că așa fac cei mai mulți bani. Iar acum afli și tu strategiile lor.

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că Bitcoin conduce toată turma. Dacă prețul Bitcoin-ului crește, atunci vor urma și celelalte criptomonede. Însă dacă prețul Bitcoin-ului scade, celelalte criptomonede o vor lua și mai tare la vale.

Asta pentru că investitorii folosesc Bitcoin ca și referință. În acest moment e cea mai puternică și valoroasa criptomonedă. Asta înseamnă că și profiturile sunt mai mici în comparație cu investițiile în criptomonedele mai riscante. Dar, în general, scopul este acumularea de Bitcoin – dacă altă criptomonedă are potențial de creștere mai mare, investitorul alege să schimbe Bitcoin pentru XYZ și să profite de creștere, ca apoi să vândă înapoi în Bitcoin. Astfel a acumulat mai mult Bitcoin.

Deci atunci când investesc în alte criptomonede, investitorii urmăresc să fie mai profitabile decât Bitcoin. Dacă nu sunt mai profitabile decât Bitcoin atunci e un risc în plus, fără sens. Degeaba a crescut DOGECOIN cu 20% dacă și prețul Bitcoinul-ui a crescut cu 20%. Cu DOGECOIN ai șanse mult mai mari să pierzi banii decât cu Bitcoin și astfel te expui la un risc mult mai mare.

E ca și cum ai avea o bucată de pământ. Poți să nu faci nimic cu acel pământ și să-l vinzi peste 10 ani, poate valorează mai mult. Sau poți folosi pământul pentru a cultiva legume și fructe, pe care le vinzi apoi ca să-ți cumperi mai mult pământ și peste 10 ani să fii mai profitabil decât dacă nu ai fi cultivat nimic. Orice s-ar întâmpla cu plantațiile, tu rămâi cu parcela ta de pământ. Altfel, dacă doar ai fi plantat pe pământul altuia, n-ai nici pământ, poate și nici roade.

Dolarul, euro, leul, își pierd din valoare în timp. Investitorii inteligenți vor să acumuleze bunuri cărora le crește valoarea în timp, nu bani fără valoare. Deci încotro se îndreaptă prețul Bitcoin-ului, majoritatea criptomonedelor îl vor urma.

Apoi, prețul oricărei investiții va crește dar va și scădea, indiferent dacă vorbim de criptomonede, aur, imobiliare sau acțiuni la bursă. Este vorba de cerere și ofertă. Cât timp oameni vor dori mai mult dintr-un lucru, prețul va crește. Cu cât cantitatea acelui lucru este mai mică, cu atât prețul va crește mai mult.

Dacă s-ar descoperi că dovleceii te vindecă cancer, toată lumea ar năvăli să cumpere dovlecei până când nu s-ar mai găsi în magazine. Apoi oamenii fie îi vor vinde mai scump pentru profit, fie îl vor cultiva. Atât timp cât vor exista mai puțini dovlecei decât oameni care au nevoie de ei, prețul va crește pentru că întotdeauna va fi cineva dispus să plătească mai mult. După ce toată lumea s-a vindecat de cancer și astfel nimeni nu mai are nevoie de dovlecei, prețul va scădea repede pentru că vor rămâne mulți pe stoc și îi vor mânca doar cei mai pretențioși.

Dacă nu este cerere, prețul scade.

În cazul criptomonedelor cererea scade în următoarele situații:

1. Apare o știre aparent nefavorabilă pentru criptomonede, cum ar fi ca profiturile din tranzacționarea de monede virtuale se va taxa suplimentar. Sau cum China a interzis minatul de criptomonede. Știrile influențează zilnic prețul, atât favorabil cât și nefavorabil. Știrile pozitive vor face ca prețul să crească, iar cele negative vor influența scăderea de preț.

2. Unii oameni urmăresc evoluția prețului și în funcție de anumite tipare care s-au tot repetat în timp, încearcă să facă o predicție cu privire la direcția pe care o va urma prețul. Nimeni nu poate ști cu adevărat ce direcție va urma prețul și în majoritatea cazurilor predicțiile acestor oameni sunt greșite. Dar cei care au success au o strategie care le permite să greșească de 3 ori, dar dacă au prezis corect a patra oară, atunci să facă profit.

Aceste persoane se numesc ‘traderi’ și folosesc, în general, cam aceleași tipare și instrumente. Dacă din analiza lor prezic că prețul ar trebui să scadă și majoritatea încep să vândă, prețul va scădea.

3. Alte persoane, cu acces la foarte, foarte mulți bani, urmăresc comportamentul acestor traderi dar și a investitorilor de rând, oameni care spera să se îmbogățească peste noapte. Acești oameni cu foarte mulți bani vor aștepta până când apare entuziasm și optimism în rândul investitorilor cu privire la creșterea prețului. Atunci investitorii de rând au tendința să își asume riscuri mai mari decât de obicei.

În acel moment, acești bogătași se vor împrumuta da o sumă foarte mare de Bitcoin pe care o vor vinde, provocând astfel scăderea prețului. Investitorul de rând se panichează pentru că era optimist cu privire la creșterea prețului, și poate și-a făcut datorii sau a investit banii de mâncare. Acum e obligat să vândă și el, ca să nu piardă mai mult. Astfel oamenii se panichează, vând de teamă și trag prețul în jos.

Cei care profită de acest lucru sunt cei care au vândut inițial suma foarte mare de Bitcoin. Acum prețul e mai ieftin și pot cumpăra mai mult Bitcoin de aceeași bani de care se îndatoraseră inițial. Vor plăti datoria în Bitcoin și acumulează un profit substanțial.

4. Desigur, prețul este influențat și de evoluția proiectului. Dacă proiectul crește și livrează ceea ce promite, valoarea acelui proiect va crește. Însă dacă proiectul e dezamăgitor și lumea nu e mulțumită de evoluția lui, prețul criptomonedei ce susține proiectul va scădea. Ține minte că monedele virtuale nu au fost create pentru a ne face pe noi bogați, ci pentru a rezolva probleme reale. Dacă problemele sunt rezolvate, mai mulți oameni vor fi interesați și valoarea criptomonedei crește. Dacă nu se rezolvă problemele, oamenii vor vinde, își vor lua banii și vor investi în altă parte.

5. Dar sunt cazuri în care un proiect este atât de profitabil încât investitorii vând pentru a-și asigura profitul. Ai profit doar după ce ai vândut și te poți folosi de profitul acumulat. Dacă foarte mulți investitori decid să își asigure astfel profitul, prețul va scădea din cauza vânzării masive.

Concluzia este că prețul criptomonedelor este influențat de foarte multe variabile. Oamenii vor fi obligați să vândă dacă au investit iresponsabil sau dacă au nevoie urgentă de bani ca să supravețuiască. În caz de criza economică, dacă toată economia intră colaps, oameni vor prefera să-și vândă investițiile dacă au nevoie să-și plătească chiria și să-și cumpere de mâncare.

Când cumperi criptomonede, interacționezi cu oameni. Dacă tu vinzi, cineva cumpără de la tine. Dacă prețul scade înseamnă că oamenii vor să vândă dar nu are cine să mai cumpere.

Nu ai cum să controlezi prețul criptomonedelor și nici nu te sfătuiesc să încerci să faci asta. Nimeni nu știe cu adevărat dacă prețul va crește sau va scădea. Cine susține asta e un păcălici și cel mai probabil îți vrea banii.

Ce poți tu să faci este să investești inteligent. Dar ca să poți face asta, mai întâi trebuie să investești în educația ta. Să înțelegi de ce au valoare criptomonedele și care sunt strategiile profitabile, indiferent dacă prețul crește sau scade. De aceea am creat cel mai complet curs de investiții inteligente în criptomonede pe care îl găsești aici: https://catalinoanca.ro/curs/crypto/

Deși vei găsi mai multe strategii în acest curs, aici îți voi arăta cum să profiți atunci când prețul scade.

După cum ai aflat până acum, prețul criptomonedelor scade pentru că oamenii vând. Unii își asigură profiturile, alții se panichează. Cei care au de pierdut sunt cei care se panichează. De cele mai multe ori aceștia nu vând pentru că ar fi ceva în neregulă cu investiția, ci pentru că au investit iresponsabil. Nu înțeleg în ce au băgat banii, au auzit la cineva că prețul va crește și se vor îmbogăți, s-au îndatorat, și-au asumat riscuri prea mari și au fost nevoiți să vândă.

Tot timpul vor fi motive pentru ca prețul să scadă. Partea bună este că profitul se face la cumpărare. Adică trebuie să îți asiguri un profit încă din momentul în care ai cumpărat, indiferent dacă prețul crește sau scade.

Pe piață imobiliară ar fi cam așa: în loc să cumperi o garsonieră la 50.000 de Euro, ai răbdare câteva luni până găsești o ofertă sub prețul pieței. Dacă ai găsit o garsonieră asemănătoare, în aceeași zonă, la 42.000 de Euro, o cumperi imediat. Pentru că știi că poți s-o vinzi cu 48.000 de Euro până la sfârșitul zilei și să faci ușor un profit de 6000 de Euro.

Așa și cu criptomonedele, ai răbdare și le cumperi la reducere. Reducerea apare atunci când oamenii se panichează și prețul scade. Dacă tu înțelegi în ce investești, știi că proiectul este solid și va crește pe termen lung, nu te vei panica din cauza unei scăderi temporare de preț ci te vei bucura pentru că ai oportunitatea de a cumpăra la reducere.

Dar e important să ai o perspectivă de termen lung. Prețul poate scădea timp de zile, săptămâni sau luni. De aceea nu investești toți banii odată, pentru că nu ai de unde să știi când prețul să vă opri din scădere. Investești doar o parte și mai aștepți o perioadă. Dacă prețul continuă să scadă, foarte bine, mai investești o parte. Chiar dacă prețul începe să crească, tot nu este o problemă, oricum vei investi la un preț mai bun decât dacă ai fi băgat toți banii de-odată.

Acesta strategie se numește Dollar-Cost Averaging, sau DCA. Adică nu bagi toți banii deodată, ci cumperi la intervale de timp regulate, indiferent de preț.

Mie mi se pare mai ușor să pui deoparte în fiecare lună, atât cât îți permiți, și să investești continuu, indiferent de preț. Uneori vei cumpăra la reducere, alteori vei cumpăra mai scump, dar ce e sigur e că în timp vei cumpăra la cel mai bun preț mediu. Fără stres, fără bătăi de cap, fără panică.

Dar e critic să nu investești mai mulți bani decât îți permiți să pierzi și să înțelegi în ce investești. Dacă nu ai încredere în proiectul în care ai băgat banii, e ușor să te panichezi și să îți dorești să vinzi și astfel să contribui la scăderea în continuare a prețului. E alegerea ta, însă eu mă voi bucura pentru că voi putea cumpăra mai ieftin.

Tu ce faci când prețul scade? Te panichezi sau cumperi la reducere? Lasă-mi un comentariu și spune-mi cum ai reacționat ultima dată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei sa afli cand postez ceva nou?

Dă-mi voie să-ți trimit o notificare prin email. Singurul mod în care voi folosi adresa ta de email este ca să te anunț când apare conținut nou pe site. Fără spam, fără promoții. 

Articole pentru tine

Curs crypto GRATUIT

Peste 40 de lecții din care înveți cum să investești inteligent în criptomonede, fără să pierzi banii aiurea

Fără SPAM. Fără promoții.