Când te vei îmbogăți?

Felicitări! Ai ajuns la finalul modului 3. Un modul plin de acțiune, un modul în care ai început să investești bani în criptomonede, nu doar timp. În acest modul ai învățat cum să cumperi primele tale criptomonede și ce să faci cu ele după aceea.

Ai învățat și cum 1 Bitcoin este egal cu 1 Bitcoin. Așa cum ai zice că deții 2 case și nu trebuie să zici că ai 2 case care valorează 500 de mii de dolari – știi deja că 2 case sunt valoroase. Așa zici și despre Bitcoin; dacă deții 1 Bitcoin, ești posesor de 1 Bitcoin, nu contează ce valoare are dacă l-ai vinde acum. Sau analogia pe care o fac des: pentru fiecare problemă legată de Bitcoin, o poți face legată de aur și vei găsi răspunsul mult mai ușor. 1 kilogram de aur este egal cu un kilogram de aur. Chiar dacă sună complicat și fără sens, va avea mai mult sens mai târziu.

Ai mai învățat și că poți folosi criptomonedele nu doar pentru a investi ci și pentru a face cumpărături sau transferuri de bani. Sunt multe lucruri pe care le poți face cu criptomonede. Tu ai ajuns aici cel mai probabil pentru că vrei să faci un profit, dar așa cum zice unul dintre mentorii mei: “Bitcoin atrage oamenii care vor să facă un profit rapid și îi transformă în indivizi care caută educație, libertate și suveranitate“.

E suficient să aplici ce ai învățat până acum, să investești atât cât îți permiți, lună de lună și în următorii ani să te bucuri de mai mulți bani decât ai avut vreodată. Dar nu știm exact în câți ani. Poate 2, poate 5, dar cel mai probabil cu cât ai mai multă răbdare, cu atât vei profita mai mult.

Știu că vrei mai mulți bani acum. Dar pentru avea mai mulți bani acum ai nevoie de alte strategii. Să înveți o abilitate nouă, care este plătită mai bine, să înveți să te vinzi mai bine, să te educi și să crești. Prin investiții îți păstrezi averea și pui banii la treabă, să muncească pentru tine. Pentru a vedea rezultate, este nevoie de timp.

Poate ai auzit cum unii s-au îmbogățit peste noapte și ți-ar placa să ți se întâmple și ție asta. Dar e periculos să alergi după această iluzie, fără să cunoști adevăratele circumstanțe în care acești oameni au făcut mulți bani. Poate s-au împrumutat de o sumă foarte mare de bani pe care dacă ar fi pierdut-o ar fi rămas pe străzi. Poate că au un salariu generos, și deși au investit mii de dolari – acei bani nu erau decât salariul unei luni de muncă. Sau poate pur și simplu au avut noroc.

Pentru fiecare poveste de succes există zeci, poate chiar sute de oameni care au pierdut toți banii. Ține minte că în acest spațiu crypto, pentru ca cineva să câștige, altcineva trebuie să piardă. Dar cei răbdători for avea tot timpul de câștigat. Chiar Warren Buffet, acest mare investitor de care am mai pomenit, a zis că piața de acțiuni este un instrument de a transfera banii de la cei nerăbdători la cei răbdători. Același lucru este valabil și pentru piața crypto. Ești liber să faci ce speculații vrei, dar spre binele tău ar fi ca marea majoritate a investiției în criptomonede să fie în Bitcoin. Lună de lună, indiferent de preț.

Iar profiturile tale vor fi mai mari atât timp cât cumperi la un preț corect, cu comisioane mici. De 4 ani caut cea mai bună metodă de a-mi converti banii cash în criptomonede și am testat toate modalitățile. Am cumpărat direct de la alți investitori, am cumpărat de la ATM-uri de criptomonede, am testat toate crypto exchange-urile relevante. Multe platforme te păcălesc promovând comisioane zero, dar de fapt cumperi la un preț nefavorabil ție. Alteori plătești mai mult pentru o mai simplă experiență de cumpărare. Și e ok, uneori vrei să mănânci la restaurant în loc să gătești la tine în bucătărie. Dar să mănânci doar la restaurant va avea un impact financiar mai mare decât dacă ți-ai găti singur mesele.

Am lucrat din greu pentru banii pe care i-am acumulat și nu vreau să-i irosesc pe comisioane. De aceea voi căuta întotdeauna cea mai ieftină și eficientă metodă de a investi. Dacă vrei, poți să faci și tu asta. Sau, poți să mă întrebi direct pe mine.

Îmi doresc pentru tine să știi cum să investești inteligent. Și bineînțeles, să cunoști de unde ca cumperi în siguranță și cum să-ți maximizezi investiția e o parte crucială a acestui curs. Ai învățat aceste lucruri în modulul ce tocmai s-au încheiat. Așa cum am mai precizat, ce ai învățat până acum poate fi suficient pentru succesul tău financiar. Cu restul modulelor acestui curs vreau să mă asigur că nu vei fi distras de pericole, nu îți vei pune investiția în primejdie, nu te vei panica vreodată și vei dobândi atitudinea unui investitor inteligent.

Să cumperi criptomonede este partea cea mai simplă. Să știi cum să fii în tabăra câștigătoare presupune cea mai importantă investiție. Dar aceste lucruri se învață. Eu sunt mândru de tine că ești curios și dispus să înveți. Altfel nu te-ai afla aici. Te felicit pentru că faci ce mulți oameni nu fac. Investești în educația ta, investești în viitorul tău. Iar acum ești pregătit să testezi cât de multe ai învățat.

Vei răspunde corect la toate întrebările?

Curs Home Expand All