Ce vei învăța din acest modul

Bine te-am găsit la Modulul 4 din cadrul cursului de investiții inteligente în criptomonede. Gândește-te, pentru o clipă, cât de multe ai învățat în ultimele săptămâni. Te felicit pentru progresul tău și sunt mândru de tine! Bravo!

Din primul modul ai înțeles ce este blockchain-ul și cum funcționează. În modulul al doilea ai învățat despre criptomonede, cum ne ajută și care este diferența dintre ele. Iar în modulul 3 ai învățat cum să cumperi prima ta criptomonedă și cea mai simplă strategie de investiții în monede virtuale: să cumperi regulat, atât cât îți permiți, indiferent de preț.

Sincer, știi deja 80% din tot ce e de știut ca să faci bani din criptomonede. Dar restul de 20% sunt ceea ce îți vor garanta profitul. Cu toții știm că e bine să faci mișcare zilnic și să mănânci adecvat pentru un stil de viață sănătos, dar foarte puțini oameni reușesc să facă asta. Nu e suficient să știi ce ai de făcut, mai important este să faci!

Dar tu faci, ești prezent aici, urmărești aceste lecții, și sper că ai cumpărat măcar un pic de Bitcoin. Tocmai de aceea tu ești un câștigător! Dacă doar acumulezi liniștit Bitcoin lună de lună și îți vezi de viața ta, în câțiva ani profiturile te vor surprinde.

Imaginează-ți următorul scenariu:

Ai acumulat Bitcoin în ultimii 4 ani, câte 100 de lei pe lună. Investiția ta a crescut de 6 ori și valorează acum 32.746 de lei. Te bucuri enorm să vezi această sumă pe ecranul telefonului tău, dar totuși simți o urmă de teamă. N-ai avut niciodată atâția bani și ți-e teamă să nu îi pierzi. Îți înghiți teama și o ascunzi într-un colț îndepărtat al minții tale. Merge așa o perioadă și de fiecare dată când teama iese la suprafață, o forțezi înapoi de unde a venit. Tu faci bine să investești în continuare și să-ți vezi de viața ta, dar frica devine din ce în ce mai puternică de fiecare dată când iese la suprafață.

Deodată, vezi o știre cum că criptomonedele vor fi interzise. O altă știre zice că monedele virtuale ar putea fi confiscate. Într-o altă zi citești cum un investitor nepriceput a pierdut Bitcoin în valoare de 50.000 de dolari. Cu fiecare știre, inima îți bate mai tare, ești mai neliniștit. Să ai atâția bani pe telefon e stresant și nu știi dacă ar trebui să vinzi. Simți acum inima ca un bolovan care te trage în jos și vrei să scapi de greutatea asta.

Din fericire, mă cunoști pe mine. Eu îți iau greutatea de pe inimă și-ți zic că totul va fi bine. Pentru că te-am învățat să-ți păstrezi criptomonedele în siguranță, să nu ți le fure și să nu ți le confiște nimeni. Tu ai urmărit recomandările mele și nu are de ce să-ți fie teamă.

Să investești în criptomonede e simplu, dar dacă nu știi ce faci, poți pierde tot ce-ai acumulat. Scopul investițiilor este pui banii la treabă, să muncească pentru tine. Dar, așa cum am mai spus, principala regulă în investiții este să nu pierzi bani.

De aceea e important să știi cum să te ferești de tepe și să-ți păstrezi investiția în siguranță. Fiind o tehnologie și o industrie încă la început de drum, există multe pericole și capcane. Mă doare sufletul când văd că cineva are de suferit pentru că nu și-a luat timp să învețe despre siguranța investiției lor. Da, e mișto să faci bani, dar e groaznic să îi pierzi. Nu vreau să ți se întâmple asta și nici celor dragi ție.

Nimeni nu este imun la greșeli. O comit și eu din când în când. Mi-am luat țeapa chiar de curând, un lucru care îmi este greu să-l recunosc. Dar pentru că am respectat principiile pe care le vei învăța în acest modul, pierderea a fost minimă, nesemnificativă. Iar motivul pentru care m-am expus la înșelăciune a fost din cauza lăcomiei. De fiecare dată când am avut de pierdut, lăcomia a fost principalul factor ce a determinat eșecul.

Poate că te vei confrunta și tu cu lăcomia, dar dacă respecți principiile ce urmează să le înveți, îți va fi mai greu să o dai în bară. E bucurie mare, fericire, când investiția crește; facem bani, dar trebuie să ne protejăm pentru primejdiile ce apar de la spate.

Acesta este cel mai complet curs de investiții inteligente în criptomonede pentru că are grijă de tine, nu doar să câștigi, dar și să nu pierzi. Investițiile îți pot oferi libertatea de a petrece mai mult timp cu cei dragi, să călătorești, să îți trăiești viața așa cum vrei. Și sunt sigur că vei ajunge acolo. Dar dacă investești inteligent, vei ajunge acolo mai repede și mai ușor. De aceea nu ne aruncăm cu capu-n față la orice oportunitate, ci ne pregătim bine strategia pentru a câștiga cât mai mult cu un risc cât mai mic.

Va veni timpul să vorbim și despre cum să facem cât mai mulți bani, dar până atunci ne pregătim bine strategia ca să ne păstrăm investiția în siguranță și să nu pierdem nimic. Te aștept pe pagina următoare!

Curs Home Expand All