Ce vei învăța din acest modul

Strategia este cel mai important lucru ce diferențiază un investitor inteligent de un pierzător. Fie că ești investitor sau trader, strategia este cea care îți garantează succesul. Fără strategie ești doar un speculator. E ca și cum ți-ai încerca norocul la pariuri sportive sau păcănele. Până și acolo ai nevoie de o strategie ca să câștigi în mod consistent.

Strategia presupune pregătirea, planificarea și tranzacțiile pe care le faci care îți garantează câștigul. Cea mai simplă strategie în investiții este “cumpără ieftin și vinde scump”. Dar această strategie este incompletă: Cât de ieftin? Când e ieftin? Cât de scump? Cât timp ești dispus să aștepți și să înduri scăderile de preț până când apare oportunitatea profitului?

Un lucru e sigur: trebuie să știi de înainte să investești care este momentul în care vei vinde. Un investitor inteligent își stabilește două obiective: când va vinde în câștig și când va vinde în pierdere. Nu există investitor cu rată de success de 100% așa că fii pregătit să vinzi și în pierdere.

Obiectivul #1
Cât ești dispus să pierzi în caz că investiția ta nu se duce în direcția dorită de tine? Dacă nu ești pregătit să pierzi cel puțin 10-20% din investiția inițială, atunci vrei să riști prea mulți bani și mai bine investești o sumă cu care ești mai confortabil.

Obiectivul #2
Când vei vinde pentru profit? Atunci când prețul crește cu 10%? 50%? 1000%? După 1 an, 5 sau 10 ani? Care este indicatorul care îți va spune că e timpul să vinzi, să îți aduni profiturile?

Aceste două obiective setate înainte de a face investiția îți vor face viața mult mai ușoară. Pentru că din moment ce investiția a fost făcută iar prețul va începe să o ia fie în sus, fie la vale, emoțiile nu vor întârzia să apară. Și le vei simți în tot corpul, din creștetul capului până în vârful degetelor de la picioare. Euforia câștigului te va face să te simți super-erou, iar teama pierderii îți va aduce un nor negru deasupra capului care te va urmări cu tunete și fulgere. Ce este cert este faptul că aceste emoții îți vor afecta rațiunea, iar acesta este inamicul numărul unu al investitorului inteligent. Cu obiectivele setate la rece, de înainte de apariția emoțiilor, va fi clar ce ai de făcut. Emoțiile te vor devia de la planul tău și vor garanta greșelile.

Ca și experiment distractiv, cu un hamster a fost pus să facă tranzacții cu criptomonede, în funcție de comportamentul său în cușcă. Pe numele său Mr. Goxx, a devenit senzație pe internet, fiindcă deciziile sale de vânzare și cumpărare, total aleatoare, s-au dovedit profitabile. Hamsterul habar n-are că prin acțiunile sale se realizează tranzacții, deci nici rațiunea și nici emoțiile nu-l afectează. Ai putea crede că în acest caz, orice om, chiar și fără minte, poate face bani din investiții. Adevărul e că oricine poate avea noroc, chiar dacă nu știe ce face. Dar norocul se sfârșește la un moment dat și atunci ai nevoie de o strategie pe care să o urmezi cu disciplină.

hamster-tranzactioneaza-criptomonede

În lecțiile ce urmează vei descoperi cele mai simple și eficiente strategii de investiții pentru a te bucura de câștiguri din criptomonede. Din momentul în care vei stăpâni aceste strategii, te vei putea numi investitor inteligent, iar profiturile nu vor întârzia să apară. Este extraordinar că încă ești alături de mine pe acest drum, și vreau să te felicit pentru asta. Ține-o tot așa!

Te aștept pe pagina următoare, să-ți arăt strategiile profitabile!

Curs Home Expand All