Plata impozitului e responsabilitatea ta

Excelent! Ai ajuns la ultima lecție din acest modul. Acum știi ce ai de făcut pentru a-ți calcula datoriile la Stat, cum să le declari și unde să le plătești. Ești pregătit să faci bani!

Sper că ai început să pui în aplicare informațiile, recomandările și strategiile din acest curs. Doar așa vei începe să ai profit din crypto. Iar când te vei bucura de profit, vei putea pune în practică și ce ai învățat în acest modul. Să investești câte puțin lună de lună nu te va îmbogăți peste noapte, dar e cea mai sigură metodă de a face bani.

Ce e important să reții din acest modul este faptul că ai obligația de a plăti impozit pentru toți banii pe care îi faci. În cazul criptomonedelor, impozitul este de 10% din profit. An de an, până la data de 15 Martie, va trebui să calculezi cât ai băgat și ce ai scos din investiții în anul trecut, să completezi declarația unică pe proprie răspundere și să-ți plătești datoriile. E alegerea ta dacă o faci sau nu, dacă declari corect sau dacă plătești cât trebuie. Câteva sute de euro nedeclarate probabil că nu o să bată la ochi. Dar nu ai de unde să știi unde va fi tehnologia, blockchain-ul chiar, peste 10-20 de ani și cum ne vor penaliza pentru greșelile pe care le facem acum.

Am fost și eu în papucii tăi, când am fost nevoit să completez declarația și să-mi plătesc datoriile. Am contactat atunci un contabil și am avut o ședință video pe Skype. Timp de o oră mi-a explicat cum stă treabă cu taxele și impozitele, iar apoi ne-am uitat împreună pe declarația unică pe care am completat-o și m-a asigurat că e totul în regulă.

În acest modul am împărtășit tot ce știu cu tine. Dacă ai nevoie de ajutorul unui contabil, nu ezita să contactezi unul. Poți avea o ședință pe Zoom sau pe Skype, așa cum probabil te-ai obișnuit deja. Adevărul este că poți completa singur declarația, precum ți-am arătat. Și probabil nu o va verifica nimeni dacă nu ai profituri de mii de Euro. Dar în caz că intri în vizorul agenților fiscali, nu azi sau mâine, chiar și peste 10-20 de ani, ar fi mai bine să ai totul declarat corect. Doar un expert contabil te poate asigura că declari corect.

Iar tu poți să faci toate aceste lucruri de acasă, de pe canapea, cu laptopul în brațe. Fără vizite la ghișee, fără stat la cozi, fără xerox-uri 🙂

În modulul ce urmează îți voi arăta cum aș face eu dacă aș începe astăzi de la zero. Cum aș investi dacă aș avea la dispoziție 100 de euro, 1000 sau 10.000. Acum știu că ai fundamentele necesare pentru a investi inteligent, pentru că ai învățat sârguincios tot ce am avut eu mai valoros de împărtășit prin intermediul acestui curs. Îți pot recomanda în ce să investești, iar tu poți să iei deciziile potrivite pentru tine.

Eu zic că ești pregătit deja, să te aventurezi în investiții și în criptomonede. E în interesul tău să aplici ceea ce ai învățat și să te ții de o strategie. Ai acumulat suficientă informație, a venit timpul să faci bani. Bani care să îți facă viața mai frumoasă, prin experiențe memorabile pentru tine și pentru cei dragi ție. Investește într-un mod inteligent! În lecțiile ce urmează voi împărtăși cu tine și ultimele mele recomandări.

Dar până atunci, te las să răspunzi la chestionarul acestui modul. Scopul acestor întrebări este de a întări ideile principale și pentru a-ți dovedi ție cât de mult ai învățat.

Înveți mai bine, investești mai bine.

Curs Home Expand All