Cum cumperi criptomonede pentru prima dată

Există două platforme pe care le recomand începătorilor iar ambele pot fi potrivite pentru tine. Eu le folosesc pe amândouă, pentru diferitele beneficii pe care mi le oferă. În această lecție a cursului de investiții inteligente în criptomonede vei învăța cum să cumperi prima ta criptomonedă.

Cele două aplicații sunt Crypto.com și Binance.

Folosesc Crypto.com zi de zi, pentru că am un card atașat la contul meu pe care îl folosesc la toate cumpărăturile. Folosind acest card acumulez criptomonede pentru cumpărăturile pe care le făceam oricum. Nu ai cum să acumulezi criptomonede mai ușor de atât.

Însă recomand Crypto.com pentru că aplicația este ușor de folosit, poți cumpăra monede virtuale atât prin transfer bancar cât și cu cardul, iar securitatea oferită este de cel mai înalt nivel.

Când cumperi criptomonede prin transfer bancar, comisionul este în jur de 1%.
Dacă preferi să cumperi cu cardul, vei plăti un comision de 3%.
Mie îmi place să maximizez profitul așa că prefer transferurile bancare.

La Binance îmi apreciez varietatea mai mare de criptomonede. Și deși pe Binance comisioanele de tranzacționare sunt mai mici, poți să-ți alimentezi contul doar cu cardul bancar. O astfel de tranzacție te costă 1.8%

Folosesc cu încredere ambele platforme, dar ca și începător, scopul tău ar trebui să fie acumularea de Bitcoin și Ethereum. În timp vei acumula mai multe cunoștințe, abilitați de a investi inteligent și în alte criptomonede, dar până atunci îți recomand să începi cu Crypto.com

În plus, ai comision 0 la achiziționarea de criptomonede cu cardul în prima lună. Ai timp să te obișnuiești cu aplicația și să înveți să-ți alimentezi contul cu un transfer bancar.

Iată cât de ușor este procesul de cumpărare:

Pasul 1: De pe pagina Acasă, dai click pe Trade

Pasul 2: Alegi opțiunea ‘Cumpărare’

Pasul 3: Selectezi Bitcoin

Pasul 4: Introduci cât Bitcoin vrei să cumperi

Pasul 5: Apeși pe butonul de Cumpărare

Pasul 6: La final, confirmi tranzacția

Simplu, nu-i așa? Hai să vedem care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să-ți deschizi un cont Crypto.com și să cumperi prima ta criptomonedă.

Mai întâi, descarcă aplicația Crypto.com din Play Store sau din App Store. Vei găsi și aplicația Crypto.com Exchange despre care vom vorbi cu altă ocazie. Acum va trebui să instalezi doar aplicația Crypto.com

După ce ai instalat și ai deschis aplicația, va trebui să îți creezi un cont.

Înainte de a te înscrie, adăugă codul meu de afiliere dând click pe linkul care zice “Add Referral Rode”: 03ylgzpzp4. Dacă te decizi să îți comanzi și tu un card atașat contului tău, vei primi 25 de dolari în criptomonede.

Urmează instrucțiunile de înscriere care îți cer să-ți validezi adresa de email și numărul de telefon. Vei ajunge și în punctul în care ți se va cere să-ți verifici identitatea. Asta presupune să le trimiți o poză selfie și o poză cu cartea de identitate. Asigură-te că pozele sunt clare, altfel cererea ta de deschidere a contului va fi refuzată și va trebui să reiei acești pași.

Acest proces de verificare a identității este necesar din punct de vedere legal, pentru a preveni tentativele de fraudă și spălare de bani. Majoritatea platformelor solicită acest lucru, exact cum și băncile au nevoie de buletinul tău pentru a-ți deschide un cont bancar.

După ce ai urmat toți pașii, va trebui să aștepți validarea contului tău Crypto.com. Ultima dată când am creat un cont unui prieten, a durat aproximativ 5 minute până când contul a fost validat. E posibil ca și pentru tine să se valideze la fel de repede, sau poate dura până la 24 de ore, așa că va trebui să ai răbdare.

După ce contul ți-a fost validat, ai access la toate funcționalitățile aplicației.

În acest moment există promoția pentru conturile noi care te scutește de plata comisioanelor la cumpărarea cu cardul bancar. Poți folosi orice card bancar din România, însă promoția expiră după o lună, iar atunci vei plăti un comision de 3% pentru fiecare tranzacție cu cardul, ceea ce nu e ideal.

Dar cât timp beneficiezi de această promoție poți să urmezi pașii pe care ți i-am prezentat mai devreme:

1. De pe pagina ‘Acasă’, dai click pe ‘Trade’

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 1

2. Alegi opțiunea ‘Cumpărare’

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 2

3. Selectezi Bitcoin

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 3

4. Introduci cât Bitcoin vrei să cumperi. Va trebui să introduci cantitatea în Bitcoin și nu în altă valută. De aceea ori cauți o conversie pe Google, fie încerci mai multe cantități diferite de Bitcoin până ajungi la valoarea dorită. Ca să-ți fie mai ușor poți schimba moneda de afișare în aplicație în RON, din setările aplicației Crypto.com

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 4

5. Adăugă cardul bancar pe care vrei să-l folosești pentru a cumpăra criptomonede

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 5 A  Cum cumperi Bitcoin - Pasul 5 B

6. Apeși pe butonul de Cumpărare

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 6

7. La final, confirmi tranzacția

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 7

Și gata. Criptomoneda cumpărată va apărea instant în contul tău.

Pentru a automatiza întreg procesul de cumpărare, poți seta aplicația să cumpere în mod automat pentru tine. Pentru asta urmezi următorii pași:

1. De pe pagina ‘Acasă’, dai click pe ‘Trade’

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 1

2. Alegi opțiunea ‘Cumpărare’

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 2

3. Selectezi Bitcoin

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 3

4. Acum, în loc să introduci cât Bitcoin vrei să cumperi, selectezi iconița din stânga jos care seamănă cu un ceas. Se deschide o pagină nouă cu setările de cumpărare recurentă. Asta înseamnă că poți instrui aplicația să cumpere automat la un interval de timp selectat de tine. Suma minimă de care poți cumpăra în acest mod este de 205 lei sau 45 de Euro.

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 4

5. La frecvență selectezi cât de des vrei să cumperi: săptămânal, o dată la 2 săptămâni sau lunar

 Cum cumperi Bitcoin - Pasul 5 B

6. Apoi selectezi repetarea acestei tranzacții la data dorită de tine

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 6   Cum cumperi Bitcoin - Pasul 6

7. Ultima opțiune este să alegi modalitatea de plată

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 7   Cum cumperi Bitcoin - Pasul 7

8. Când ești mulțumit cu opțiunile selectate, apăsă pe butonul “Confirmare program”

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 8

9. Ultimul pas este să confirmi tranzacția

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 9

Aceasta este cea mai simplă metodă de a investi în criptomonede. Să zicem că ai ales să cumperi lunar de 200 de lei. Aplicația va cumpăra automat pentru tine, indiferent de preț, dar nu mai mult de 200 de lei. Câteodată va cumpăra ieftin, alteori mai scump. Dar în timp vei acumula criptomonede la cel mai bun preț mediu. Fără stres, fără bătăi de cap, fără panică.

Odată ce ai setat acest program automat, poți să-ți vezi de viața ta și să lași criptomonedele să se acumuleze. E drept că plătești 3% comision pentru tranzacțiile cu cardul, dar ești liber să te bucuri de viață, fără să-ți bați capul cu evoluția prețului. Dacă ai încredere că valoarea criptomonedelor va crește în timp, te vei bucura de profit în următorii ani.

Poți face același lucru folosind Binance, iar comisionul este de doar 1.8%. Dar o poți face și manual cu orice aplicație, dacă îți creezi un obicei de a cumpăra lună de lună sau săptămână de săptămână. Cu un transfer bancar comisioanele vor fi mai mici și te vei bucura de un profit mai mare.

Procesul e ușor, îți ia doar 5 minute. Doar atât trebuie să faci și profiți deja de revoluția financiară a criptomonedelor. Mă bucur că am posibilitatea să împărtășesc cu tine aceste lucruri pentru că știu cât de mare este impactul pe care îl pot avea asupra vieții tale. Îți vei mulțumi în viitor pentru că ți-ai asigurat chiar de astăzi libertatea financiară, printr-un obicei simplu de a investi câte puțin lună de lună. Sigur, nimeni nu poate prezice viitorul și nici eu nu am acest drept. Dar dacă poți face cel mai simplu lucru pentru a investi inteligent în criptomonede, acesta este acel lucru.

Acum hai să-ți arăt cum îți alimentezi contul cu un transfer bancar, astfel încât să începi să acumulezi Bitcoin fără a irosi banii pe comisioane. Te aștept pe pagina următoare.

Curs Home Expand All