Ce vei învăța din acest modul

Felicitări! Ai ajuns la modulul 7. E un modul important, cu lecții pe care mulți le ignoră, iar pe unii chiar îi paralizează.

Până acum ai parcurs șase module în care ai învățat tot ce trebuie să știi ca să investești ușor și eficient în criptomonede și nu numai. Principiile se aplică în tot ce investești. Ai învățat deja cum să-ți faci o strategie, cum să-ți împărți portofoliul, cât și în ce să investești. Iar cu disciplină și perseverența, profiturile nu vor întârzia să apară.

Știu că deja te gândești și îți imaginezi ce o să faci cu toți banii pe care o să-i câștigi. Cum o să fii liber să faci tot ce îți dorești. Însă când ai mai mulți bani, cineva o să-și dorească cel puțin o parte din banii tăi. Există o vorbă care zice că două lucruri sunt garantate în viață: moartea și taxele.

Cum te confrunți cu moartea e o temă pentru alt curs, dar dacă eu te învăț cum să acumulezi profit, e necesar să te învăț și cum să navighezi apele tulburi și înfricoșătoare ale taxelor pe care ești obligat să le plătești. De altfel, nu te obligă nimeni, ci trebuie să-ți asumi tu responsabilitatea, să-ți calculezi singur cât ai de plătit și să trimiți, de bună voie Statului, banii pe care îi datorezi. Învățăm tot felul de nimicuri în viață, însă cum să ne declarăm și cum să plătim taxele nu ne arată nimeni. Iar dacă nu te conformezi, ești penalizat și pedepsit. Cu amenzi și închisoare.

Dar nu mai e asta o problemă, pentru că te afli în locul potrivit, la momentul potrivit. În lecțiile ce urmează vei afla cât ai de plătit, ce documente ai de completat, unde să le depui și cum să-ți achiți dările. Pentru profitul din criptomonede; pentru altele, contactează-mă și vedem ce e de făcut.

Prefer să te informez și te îți arăt cum se face, ca să poți sta liniștit, fără grija unui conflict cu agentul fiscal. Ți-am promis un curs complet de investiții în crypto. De aceea ai access la informații atât despre blockchain, criptomonede și strategii de investiții, dar și cum să faci profit într-un mod legal. Nu doar atât, ci îți arăt și care sunt pașii pe care îi ai de urmat. Trebuie doar să-i pui în aplicare.

Acest curs e menit să te învețe cum să investești inteligent, fără să te expui la riscuri care nu sunt necesare. Să fii în control, să poți ține teama, grijile și lăcomia la distanță. Să faci profit, să ai mai mulți bani care să-ți ofere mai multă libertate. Să-ți îndeplinești visurile, fie că vrei să călătorești, să pornești o afacere sau  să-ți întemeiezi o familie. Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine. Prin acest curs dobândești abilitățile prin care să investești simplu și eficient, fără să fii distras de la prioritățile tale.

Am alergat și eu după profituri mari și averi, și se întâmplă un lucru fascinant atunci când faci mai mulți bani. Îți poți cumpăra de toate, dar și stresul e mai mare. Pentru că ieși din zona de confort. La prima vedere, la început, apare plăcerea, dar la pachet cu plăcerea vin și grijile.

Pentru mine a fost la fel. Obișnuit cu una-două mii de Euro în cont, când a apărut un zero în plus la coadă, orice transfer a devenit mai stresant. Până și siguranța contului: email de backup, 2FA, PIN. Să nu pierd accesul, să nu îmi fure nimeni banii. Dar banii nu-s la mine, sunt la bancă. Să nu-mi blocheze ei banii, cu vreo poprire pe cont…

Dacă n-ai mai transferat sume mari de bani, orice tranzacție o faci cu inima-n gât. Banca s-ar putea să-ți pună contul sub investigație pentru că ai transferat o sumă de bani mai mare decât rulezi de obicei. Chiar dacă ai făcut totul bine, complet legal, ei vor pune întrebări. De la o anumită sumă de bani băncile și agentul fiscal se auto-sesizează și încep să te investigheze.

Dar nu trebuie să aștepți până când ai profit ca să te familiarizezi cu toate astea. Poți fi stresat chiar de astăzi… Glumesc 🙂

Dincolo de glumă, poți preveni stresul și tensiunile care apar o dată cu înmulțirea banilor de la tine din cont.  Un prim pas este să te familiarizezi cu plătirea acestor taxe și impozite pe care ni le cere Statul. Când va veni momentul, vei ști la ce să te aștepți și ce vei avea de făcut.

Ai timp să te împaci cu idea că vei împărți bucuria ta și cu Statul român. Urmează trei lecții în care vei învăța despre cât ai de plătit, ce ai de completat și cum îți plătești dările.

Te aștept pe pagina următoare unde îți arăt cum se impozitează profiturile din tranzacționarea de criptomonede. Hai cu mine!

Curs Home Expand All