Ce faci cu criptomonedele după ce le-ai cumpărat

Bine te-am găsit la lecția a cincea a acestui modul. Pana acum ai învățat de unde și cum să cumperi criptomonede, dar ce faci cu aceste monede virtuale după ce le-ai cumpărat?

Ai cel puțin 3 opțiuni.

Prima opțiune și cea mai simplă este să nu faci nimic. Acumulezi constant, săptămâna de săptămână sau lună de lună și aștepți până când criptomonedele vor deveni un fenomen global așa cum sunt platformele de socializare acum. Asta va dura ani, poate zeci de ani, dar înseamnă că și investiția ta valora de zeci de ori, poate chiar sute de ori mai mult. Pui bani deoparte și îi investești în criptomonede pentru a câștiga libertate în viitor; mai mult timp cu cei dragi, să îți trăiești viața așa cum îți dorești. În acel moment fie vei putea să schimbi criptomonedele tale pe lei, dolari sau euro și să-ți cumperi casa, vacanța, afacerea mult visată. Sau poate nu va mai fi nevoie să schimbi criptomonede pe bani falși și vei putea cumpăra direct cu monede virtuale.

O altă opțiune este să nu îți vinzi niciodată criptomonedele ci să le folosești ca și garanție pentru un împrumut de bani cu dobândă mică. Oamenii foarte bogați nu au bani cash, ci investiții în bunuri, cărora le crește valoarea în timp. Banii cash nu au nicio valoare și își pierd valoarea în timp. De aceea nu e eficient să schimbi criptomonedele pe bani falși, doar de dragul de a-i ține la bancă. Mai profitabil este să folosești aceste bunuri digitale pentru a obține un împrumut. Astfel rămâi proprietarul criptomonedelor tale de valoare. În plus, nu se plătește impozit pe împrumuturi. Iar dacă nu vinzi criptomonedele, nu faci profit, deci nu va trebui să plătești taxe și impozite. Dar această opțiune e ceva mai avansată și o vom discuta, poate, cu altă ocazie. Deocamdată vreau să știi că există.

Deci prima opțiune este să acumulezi criptomonede și să le păstrezi pe termen lung. În spațiul crypto acest comportament se numește HODL. Înseamnă, de fapt, Hold (a ține, a păstra, a strânge) dar cineva a scris greșit HODL în loc de HOLD și de atunci a rămas ca un meme al industriei.

O a doua opțiune este, bineînțeles, să vinzi imediat ce ai profit. Dar e critic să vinzi pentru profit. Dacă ai de gând să vinzi pe pierdere, mai bine termini acest curs și îl iei iar de la capăt. Scopul investițiilor este să-ți ofere libertate, dar dacă pierzi bani, pierzi și din libertate. Va trebui să te întorci la muncă și să recuperezi ce ai pierdut. Deci cumperi și vinzi ca să faci profit. Și pentru acest lucru ai nevoie de o perspectivă de termen lung. Mai ales când vine vorba de criptomonede, prețul lor variază foarte mult. Nu este ieșit din comun ca prețul să scadă într-o zi cu 20% iar în următoarele zile să crească cu 50%. Dar dacă nu ai o strategie de termen lung, te vei îmbarca într-un roller-coaster emoțional de nu știi ce-i cu tine. Da, investește acum în criptomonede pentru a face mai mulți bani pe viitor, dar acest viitor trebuie să fie de cel puțin 2-3 ani.

Mai ales dacă ești începător, fără strategie, nu recomand tranzacționarea zilnică. Sau să urmărești tot felul de surse speculative care promit că faci bani într-o zi, două sau o săptămână. De cele mai multe ori vei pierde toți banii sau vei pierde mai mult decât vei câștiga. Dacă nu ai o strategie bine pusă la punct și un antrenament psihic potrivit pentru o astfel de aventură, vei învăța lecții costisitoare.

O altă opțiune este să reinvestești criptomonedele cumpărate. În aplicația Crypto.com, dar și cu multe altele, ai opțiunea de a le împrumuta lor criptomonedele tale pentru a primi în schimb o dobândă. Devii propria ta bancă. De exemplu, poți împrumuta Bitcoin-ul pe care îl acumulezi și să primești în schimb până la 6.5% dobânda pe an. Poate fi o strategie bună pentru a acumula și mai mult Bitcoin, dar și riscurile sunt mai mari. Până și banii din contul tău bancar se pot converti în criptomonede stabile, care nu fluctuează ca și preț, dar cu care poți câștiga o dobândă de cel puțin 8% pe an. Avem un modul întreg despre cum poți face bani cu criptomonede, așa că vom detalia mai multe despre acest subiect acolo.

Deci există și alte opțiuni de a face bani cu criptomonede, nu doar să le vinzi pentru profit. Sunt multe moduri în care poți să profiți de pe urma revoluției financiare a criptomonedelor. Ține doar de tine să fii curios și să îți dorești să înveți. Dar și ca să înveți e nevoie de timp, să asimilezi informația, să o pui în practică. Cât timp înveți, poți să acumulezi în mod regulat Bitcoin și ce alte criptomonede îți mai plac: indiferent de preț, de aceeași sumă în fiecare săptămână sau în fiecare lună. Acesta este cel mai ușor și simplu mod prin care poți profita în acest moment.

Tu ești o persoană care trece la acțiune și nu doar urmărește și se documentează la nesfârșit. Știu asta pentru că ai ajuns până aici. Ar fi imposibil să treci prin atâtea lecții și să nu îți dorești, măcar de curiozitate, să vezi cum e să ai și tu o bucățică de Bitcoin. Te felicit pentru determinarea de a deveni un investitor inteligent. Deja știi ce ai de făcut.

Poți ghici ce face diferența dintre un investor inteligent și unul care nu este așa? Vei afla răspunsul foarte curând. Până atunci însă, vreau să-ți arăt ce poți cumpăra cu criptomonede, chiar astăzi. Te aștept pe pagina următoare!

Curs Home Expand All