Cum cumperi criptomonede prin transfer bancar

Ce bine că ești aici! Bine te-am găsit la această nouă lecție al cursului de investiții inteligente în criptomonede pentru că te voi învăța cum să investești cu comisioane mai mici. În lecția precedentă ai învățat cum să cumperi crypto cu cardul, dar deși este mai simplu, dai mai mult pe comisioane. De aceea te voi învăța cum să investești folosind transferuri bancare.

Pentru această lecție folosim aceeași aplicație, Crypto.com. După efectuarea transferului bancar, procesul de cumpărare va fi aproximativ același.

Ca să-ți alimentezi contul prin transfer bancar ai de făcut următorii pași:

Pasul 1: De pe pagina ‘Acasă’, apeși pe ‘Transfer’

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 1

Pasul 2: Alegi opțiunea ‘Deposit’

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 2

Pasul 3: Transferul bancar se face cu bani Fiat

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 3

Pasul 4: Adaugă moneda Euro fiindcă e singura disponibilă în aplicația Crypto.com

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 4   Bitcoin Transfer Bancar - pasul 4b

Pasul 5: După ce ai adăugat moneda Euro, ai opțiunea de a folosi transferul bancar SEPA

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 5

Pasul 6: Îți vor fi afișate informațiile necesare pentru a realiza transferul bancar

Bitcoin Transfer Bancar - pasul 6

Pasul 7: Transferă Euro către contul IBAN oferit de Crypto.com

Transferul bancar va funcționa doar dacă trimiți Euro dintr-un cont al căruia ești titular. Adică ori ai un cont Euro la bancă, ori folosești aplicația Revolut.

Eu prefer să folosesc Revolut pentru că schimbul lot valutar este corect și rapid. Dacă nu ai cont Revolut, poți să descarci aplicația și să-ți te înscrii folosind acest link: https://catalinoanca.ro/afiliere/revolut.
Pentru înscriere pașii sunt similari cu cei pe care i-ai urmat pentru deschiderea contului Crypto.com

1. Adaugă bani în contul tău Revolut apăsând pe butonul ‘Add money’.

Revolut Transfer Bancar - pasul 1

2. Asigură-te că valuta selectată este RON sau lei.

Revolut Transfer Bancar - pasul 2

3. Aici vei putea încărca contul tău Revolut cu cardul pe care îl folosești de obicei la cumpărături. Adaugă cardul pe care vrei să-l folosești și suma pe care vrei să o adaugi în cont.

Revolut Transfer Bancar - pasul 3

4. După ce treci de acest proces, întoarce-te la pagina principală și apăsă pe butonul cu cele 3 puncte.

Revolut Transfer Bancar - pasul 4

5. Apăsând pe opțiunea de Exchange vei putea schimba banii din contul tău în orice valută disponibilă în aplicație. Pentru acest ghid avem nevoie să vindem RON pentru EURO.

Revolut Transfer Bancar - pasul 5

6. Introdu aici suma pe care dorești să o convertești și asigură-te că tranzacția este una de Sell (RON to EUR). Ca să schimbi tranzacția din BUY in SELL și invers, va trebui să apeși pe săgeata dintre cele 2 câmpuri de text.

Revolut Transfer Bancar - pasul 6

7. Schimbul valutar are loc după ce apeși pe butonul ‘Sell RON to EUR’.

Revolut Transfer Bancar - pasul 7

Acum ar trebui să ai EURO în contul tău Revolut. Poți vedea toate valutele din contul tău când dai click pe valuta curentă. Dacă balanța contului nu îți indică EURO după schimbul valutar, încearcă să dai un refresh la pagină, sau deschide din nou aplicația.

8. Selectează EURO și apoi apăsă pe butonul de Transfer.

Revolut Transfer Bancar - pasul 8a   Revolut Transfer Bancar - pasul 8b   Revolut Transfer Bancar - pasul 8c

9. În colțul dreapta-sus al aplicației, apăsă pe butonul ‘+ New’ pentru a adăuga un nou destinatar.

Revolut Transfer Bancar - pasul 9

10. Dintre cele 3 opțiuni, alege ‘Add a bank recipient’.

Revolut Transfer Bancar - pasul 10

11. Acum va trebui să introduci datele din contul tău Crypto.com. Așa ca mergi în aplicația Crypto.com și copiază datele necesare, pe care le vei introduce în Revolut. Dacă primești eroare când adaugi contul ca și ‘Individual’, schimbă opțiunea pe ‘Business’ iar la ‘Company name’ vei trece numele tău complet, așa cum apare în aplicația Crypto.com

12. După ce ai adăugat contul, vei apăsa pe butonul de ‘Send’ undei vei introduce suma în Euro pe care ți-o dorești să o transferi.

Revolut Transfer Bancar - pasul 11

13. Continuă și finalizează transferul iar banii tăi vor ajunge în contul Crypto.com în câteva minute sau câteva ore, așa că va trebui să ai răbdare.

Revolut Transfer Bancar - pasul 13

Astfel poți să folosești Euro pentru a cumpăra criptomonede. Vei vedea că în aplicația Revolut există posibilitatea de a achiziționa Bitcoin și alte monede virtuale, însă nu recomand acest lucru. Comisioanele sunt foarte mari și nu ești tu proprietarul criptomonedelor pe care le cumperi.

În momentul în care banii ajung în contul tău de la Crypto.com, vei primi un e-mail de notificare iar fondurile vor apărea pe pagina ‘Accounts’, în secțiunea intitulată ‘Fiat Wallet’. Așa că de acum poți folosi opțiunea Fiat Wallet ca și sursa a fondurilor atunci când achiziționezi criptomonede.

Dacă inițiezi o nouă cumpărare vei vedea opțiunea de Fiat Wallet pe lângă opțiunile de Credit Card și Crypto Wallet. Această opțiune va deveni utilă după prima lună, atunci când expiră promoția de cumpărare cu cardul fără comisioane. Apoi vei putea cumpăra fără comision doar cu Fiat Wallet, iar pentru tranzacțiile cu cardul vei plăti un comision de 2.99%.

Deci acesta va fi noul process de cumpărare, cu Fiat Wallet:

Pasul 1: De pe pagina Acasă, dai click pe Trade

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 1

Pasul 2: Alegi opțiunea ‘Cumpărare’

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 2

Pasul 3: Selectezi Bitcoin

Cum cumperi Bitcoin - Pasul 3

Pasul 4: În loc de Credit Card, alegi opțiunea Fiat Wallet

Bitcoin Fiat Wallet - pasul 4

Pasul 5: Introduci cât Bitcoin vrei să cumperi

Bitcoin Fiat Wallet - pasul 5

Pasul 5: Apeși pe butonul de Cumpărare

Bitcoin Fiat Wallet - pasul 6

Pasul 6: La final, confirmi tranzacția

Poți folosi Fiat Wallet și pentru cumpărăturile recurente, care au loc automat, dar trebuie să te asiguri că ai bani în Fiat Wallet de fiecare dată când aplicația va cumpăra pentru tine, la data aleasă de tine.

După cum vezi și tu, procesul nu e foarte complicat. Prima dată îți ia mai mult timp, dar după aceea vei avea toate datele salvate și totul va fi mai ușor. Adaugi banii în Revolut cu cardul, îi schimbi în Euro, trimiți Euro către Crypto.com și apoi cumperi Bitcoin. Simplu.

Îți va fi din ce în ce mai ușor cu cât vei face mai des acest lucru. Degeaba ai informația dacă nu o pui în aplicare. Nu trebuie să alimentezi prin transfer bancar dacă nu ai nevoie. Dar în caz că îți place să optimizezi profiturile, ai această lecție la dispoziție, oricând ai nevoie. De asemenea, ai la dispoziție și comunitatea de pe Discord unde poți împărtăși provocările dar și succesele către libertatea ta financiară.

https://catalinoanca.ro/comunitate/discord

Acum că ai început să acumulezi criptomonede, ce ai de gând să faci cu ele? Hai să îți arăt ce opțiuni ai, pentru că sunt mai multe. Te aștept pe pagina următoare!

Curs Home Expand All