Reguli de urmat pentru a-ți asigura profitul

Acum la final de modul 5 mă uit la lecțiile prin care am trecut împreună și îmi dau seama că nu e un curs cu foarte multe instrucțiuni despre cum să faci. Adevărul este că există o mulțime de video-uri, pe YouTube de exemplu, de unde poți învăța cum să faci. De asemenea, poți cere ajutor în comunitatea noastră și nu va dura mult să afli ce și cum.

Acest curs e complet pentru că completează informația pe care o găsești deja online, cu principiile atât de necesare pentru a deveni un investitor inteligent. Ai văzut vreodată un grup de copii mici care joacă fotbal? Toți aleargă după minge, dornici să o lovească, fără să înțeleagă jocul, regulile sau să aibă vreo strategie. Când ești investitor știi cum se dai cu piciorul în minge, dar cu un scop bine definit. Știi care ți-e planul de atac, dar ai în vedere și defensiva. Înaintașii au încredere în colegii din apărare, iar apărătorii au încredere în portar.

E suficient să știi să dai cu piciorul în minge ca să te distrezi. Dar dacă vrei să câștigi, ai nevoie de o strategie. Iar strategie înveți de la cei mai pricepuți.

Iată ce am învățat eu de la mentorii mei și din experiența mea de investitor:

1. Investește doar ce îți permiți să pierzi. Da, banii tradiționali își pierd din valoare în timp, dar ai nevoie de ei ca să-ți plătești chiria, facturile și să-ți iei de mâncare. Dacă nu-ți permiți să achiți obligațiile și datoriile, nu-ți permiți să investești. Într-un fel, banii investiți sunt ca și pierduți. Dacă nu poți trăi cu acest gând, nu ești pregătit să investești.

2. Time in the market is better than timing the market. Adică e mai profitabil să investești acum în loc să aștepți momentul oportun. E aproape imposibil, chiar și pentru experți, să prinzi momentul oportun. De exemplu, dacă ai fi pierdut cele mai profitabile 10 zile de pe bursa de acțiuni din ultimii 20 de ani, profitul pe toți cei 20 de ani s-ar fi înjumătățit. Dacă ai fi pierdut cele mai profitabile 20 de zile, abia dacă ai mai fi făcut profit în toți acești ani. Același principiu se aplică și la investiția în criptomonede. Nu ai de unde să știi care vor fi cele mai profitabile perioade, așa că…

3. Investește lună de lună, cu banii pe care îți permiți să-i pui deoparte, indiferent de preț. Astfel vei prinde toate zilele profitabile și ești investit cu riscuri minime în timp ce te educi pentru strategii mai avansate.

4. Să știi de înainte să investești într-o criptomonedă de ce o cumperi și care e obiectivul tău. Să ai claritate cu privire la momentul în care vei vinde pentru profit, dar și în caz de pierdere. Entuziasmul, lăcomia sau teama nu sunt niciodată motive potrivite pentru a investi.

5. Să nu accepți sfaturi financiare de la persoane care nu știu să-și administreze banii, așa cum nu iei sfaturi despre sănătate de la persoane bolnave sau ajutor în relații de la persoane singuratice.

6. Warren Buffet zice că în investiții banii nu se pierd ci se transferă de la cei nerăbdători la cei răbdători. Investițiile sunt plictisitoare, dar dacă ai răbdare suficient de mulți ani, vei deveni milionar (în dolari sau euro) fără prea mult efort.

7. Totuși, dacă ai gâdilici la palmă și vrei ceva adrenalină și acțiune, atunci poți paria și face speculații cu criptomonede mai riscante. Secretul este să nu-ți pui toate ouăle în același coș, adică să nu investești tot ce ai într-un singur proiect. Diversificarea în mai multe criptomonede cu grade diferite de risc poate fi o strategie foarte profitabilă și te voi învăța despre asta într-una din lecțiile modulului următor.

8. Nu îți lua informația dintr-un singur loc. Dacă ar fi fost o singură modalitate de a avea success, de a fi fericit, de a fi sănătos și împlinit, ar fi existat o singură carte și toată lumea ar fi citit-o doar pe aia. Ce te învăț eu prin acest curs s-ar putea să fie greșit. Chiar dacă am intenții bune, nu dețin adevărul suprem.

9. Fii umil și acceptă că nu știi totul. Singurul lucru care este garantat în investiții este că vei face greșeli. Uneori vei pierde niște bani, alteori vei rata niște profituri. Fii curios și lăsă loc pentru următoarea lecție pe care urmează să o înveți din experiența proprie.

10. Rezervat pentru următoarea lecție…

Cu aceste învățături în minte poți merge mai departe pe drumul tău ca și investitor. Și ce investitor frumos devii! Frumos și profitabil🙂 Poți privi cu încredere la viitor pentru că ești și mai aproape de libertatea ta. Primi pași sunt mai dificili, dar îndată ce te prinzi cum merge treaba, vei putea alerga către visele tale. Ca la un maraton: încet, dar sigur.

Tu ești deja în mers, în acțiune. Cu strategiile pe care ți le-am pregătit în următorul modul, îți predau ștafeta, să duci misiunea la bun sfârșit. Eu am încredere în tine, sper că și tu ai. Oricum, eu sunt aici ca să te susțin. Te felicit pentru că încă citești aceste rânduri. Ai ajuns departe!

Dacă nu mă crezi, verifică-ți progresul răspunzând la întrebările acestui modul.

Știi deja răspunsurile corecte.

Curs Home Expand All