Profită de ciclurile pieței crypto

Toate piețele financiare se mișcă în cicluri. Același lucru este valabil și pentru piața crypto. Uneori portofoliul e verde, adică pe profit, alteori ești pe roșu, adică pierzi bani dacă vinzi în acel moment. Dar dacă ai investit inteligent și ai răbdare, roșul se va transforma curând în verde.

Bine te-am găsit la lecția 5 din cadrul modulului 6 al cursului de investiții inteligente în criptomonede unde vei învăța cum funcționează ciclurile de profitabilitate a criptomonedelor.

Mai întâi trebuie a înțelegi că Bitcoin dictează performanța celorlalte monede virtuale. Bitcoin fiind cea mai puternică și cea mai sigură rețea din lume, criptomoneda cu gradul cel mai scăzut de risc dintre toate, va fi mereu prima opțiune a investitorilor.

Atunci când prețul Bitcoin-ului crește foarte mult într-o perioadă scurtă de timp, din ce în ce mai mulți investitori nepricepuți cumpără de teama de a nu pierde oportunitatea. Dar ce crește foarte repede, se va prăbuși dezastruos. E ca și cum ai vrea să urci cu mașina o pantă foarte abruptă: când motorul nu mai trage, mașina o va lua la vale mai repede decât a urcat.

Când se întâmplă acest lucru investitorul inteligent vinde preventiv, chiar dacă prețul continua să crească. Mai ales dacă creșterea incredibilă într-o perioadă scurtă de timp i-a atins obiectivele financiare. Știi, acele obiective pe care ți le setezi de înainte să investești: Ce vrei să faci cu profiturile? Când știi că e momentul să vinzi? Cum ți-ar schimba viața o sumă foarte mare de bani? Ce îți propui să obții de la investițiile tale?

Chiar dacă prețul poate crește și mai mult, dacă ai acumulat deja banii necesari pentru a-ți schimba viața, atunci îndeplinește-ți visurile. Nu fi lacom, chiar dacă aparent pare că există oportunitatea de a avea mai mult. Atunci vei fi implicat prea mult emoțional, iar într-o zi îți vei permite viața visurilor tale, dar a doua zi îți vei cauta un al doilea loc de muncă.

După ce prețul Bitcoin-ului se oprește din creștere, investitorii caută alte oportunități. Astfel vor vinde Bitcoin ca să cumpere Ethereum, a doua cea mai bună opțiune. Acest lucru face ca prețul Bitcoin-ului să scadă, iar Ethereum să crească.

După ce investitorii se satură și de Ethereum, vor investi în alte oportunități, alte criptomonede consacrate din top 10 sau 20. Astfel prețul Ethereum-ului va scădea și va crește prețul noilor criptomonede preferate.

Într-un final, banii vor fi investiți în tot felul de criptomonede cu sau fără valoare, până la finalul ciclului. Într-o astfel de perioadă, oricine e geniu. Apar YouTuberi și influenceri, ca ciupercile după ploaie. Toți par a face bani din tot felul de criptomonede obscure. În orice monedă ai investi, pare a fi profitabil. Aceștia sunt primii care pierd tot ce au acumulat.

Din lăcomie, mulți vor mai mult și mai mult. Iar când au pierdut o dată, speră să dea lovitura cu altă ocazie. Adevărații mentori sunt cei care sunt acolo pentru tine și în vremuri profitabile, dar și când piața e roșie.

Iar când piața se află într-un trend descendent, pierderile ajung și la 80-90%. Majoritatea criptomonedelor nu fac fața unui Bear Market.

După cum observi și tu, Bitcoin e cel care dă startul acestor cicluri.

La fiecare 4 ani are loc evenimentul de înjumătățire a numărului de Bitcoin nou generat. În timp ce scriu aceste rânduri, există 19 milioane de Bitcoin în circulație. Vor fi maxim 21 de milioane și nici unul mai mult. În momentul în care scriu aceste rânduri, la fiecare aproximativ 10 minute se generează 6.25 Bitcoin, până când toți cei 21 de milioane vor fi pe piață.

6.25 Bitcoin la fiecare 10 minute reprezintă oferta. Bitcoin scos pe tarabă, în piață. Cererea sunt toți oamenii de pe Pământ care vor să cumpere Bitcoin. La fiecare 4 ani, se înjumătățește numărul de Bitcoin de pe tarabă, așa că în curând vor fi disponibili doar 3.125 Bitcoin. Cererea e aceeași, toți oamenii de pe Pământ.

Ce se întâmplă atunci când oferta scade iar cererea rămâne aceeași sau crește? Prețul va crește!

Iar când oamenii văd că prețul Bitcoin-ului crește, se vor îngrămădi ca să nu piardă oportunitatea. Astfel începe un nou ciclu.

ciclurile-pietei-crypto

Se zice că cele mai profitabile conturi de investiții sunt cele ale decedaților. Macabru, dar adevărat. Pentru că cele mai profitabile au fost acele investiții de care nu s-a atins nimeni, unde nu a intervenit emoția umană. În crypto, există și opțiunea să-ți pierzi accesul la portofelul virtual, și aceeași zicală e valabilă. Portofelele pierdute sunt cele mai profitabile.

Tu dacă ți-ai setat obiective și știi de ce investești, ai la îndemână strategii simple cu care să profiți. Nu e o greșeală să vinzi când ai profit, deci să nu-ți fie teamă. Oportunități există și vor exista tot timpul. Astfel te-am inițiat în cea mai simplă, dar profitabila metoda de a investi: Buy & Hold. Cumpără și pune deoparte investiția, până își atinge obiectivul.

Sigur că există și alte metode, pe care ți le-am prezentat deja în lecțiile anterioare. Dar acestea presupun să investești mai mult timp și energie. Te poți familiariza pe internet și pe YouTube cu privire la tranzacționarea ciclurilor, să fii furnizor de lichiditate sau să vânezi dobânzi în jungla crypto, dar îți recomand din suflet, să faci cursuri specializate și să nu investești la recomandarea oricui. Am străbătut și eu acel drum, am lucrat cu oameni care au făcut la fel, și nu am experiențe plăcute de împărtășit.

Deci ai la îndemână 2 strategii:

1. Buy & Hold. Investești lună de lună, acumulezi constant și te bucuri de toată călătoria în sus și în jos a criptomonedelor în timp ce acaparează întreaga lume

2. Îți dedici timpul și energia, cel puțin part-time, pentru a te educa și a deveni un expert în tranzacționare de criptomonede

Dacă ai nevoie de un sfat, de o îndrumare sau cauți răspunsul la o întrebare întrebătoare, te aștept să o împărtășești cu mine, în comunitate: https://catalinoanca.ro/comunitate/discord
Oriunde te afli pe drumul tău ca și investitor, vei găsi în comunitate un sprijin pentru a merge mai departe. Acceptăm doar oameni frumoși, inteligenți, dornici să dobândească libertatea de a-și trăi viața așa cum își doresc. Oameni exact așa ca tine 🙂

În următoarea lecție îți arăt rezultatele strategiilor despre care ți-am vorbit în acest modul. Dacă nu am prezentat suficiente avantaje și beneficii, numerele te vor convinge. Te aștept pe pagina următoare!

Curs Home Expand All